Zelfvertrouwen en zelfstandigheid

Ons motto is "Vol vuur, groeien in de natuur". In een rustige landelijke omgeving leren wij kinderen te vertrouwen op zichzelf en op anderen.

Op onze boerderij bieden wij kinderen rust, ruimte en een grenzeloos vertrouwen in alles wat ze ondernemen. Wij stimuleren kinderen hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Ieder kind is uniek en zal hierin zijn eigen pad bewandelen. Maar dat wil niet zeggen dat ze het ook alleen moeten doen. Wij laten kinderen ervaren dat je samen zoveel meer kan bereiken, samen werken, samen overleggen, samen delen, samen bouwen en samen vertrouwen.

Niet alleen het samenwerken met andere kinderen, maar ook de omgang met de dieren op de boerderij houdt de kinderen vaak een spiegel voor. Kinderen leren anders kijken naar hun omgeving en naar zichzelf.  Ze zien de directe gevolgen van hun handelen, zowel positief als negatief, en weten dit vaak om te zetten in een positieve gedragsverandering. Met als gevolg dat ze makkelijker bewegen in een groep en beter durven te vertrouwen op hun eigen talenten.

Wij geven kinderen van 12 tot 14 jaar de mogelijkheid samen te werken aan het ontdekken van hun talenten, hun sterke en hun zwakke kanten. Wij geven ze het vertrouwen dat ze nodig hebben om zelf de wereld te gaan ontdekken. In een fase waarin alles in hun leven verandert, bieden wij ze handvaten aan, om met deze veranderingen om te gaan en leren we ze te vertrouwen op zichzelf en op de mensen om hen heen.

Dit doen we door het aanbieden van een “Boerenprachttraining”, met als thema "zelfstandigvertrouwen en zelfstandigheid". De boerderij als leerschool, talenten ontdekken en ontwikkelen in een natuurlijk omgeving. Tijdens de training wordt aandacht besteed aan:

Ø  Kennismaken met elkaar en met jezelf;

Ø  Welke talenten heb ik en welke talenten zou ik graag hebben;

Ø  Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

Ø  Geloven, durven, doen