Dag 1 Bolsterboerderij 2019

Vandaag hebben we voor het eerst kennis gemaakt met de nieuwe leerlingen van de Bolsterboerderij. Na een voor sommige vermoeiende fietstocht komen de leerlingen enthousiast aan op de boerderij.

Zoals iedere dag beginnen we met het uit de schuur halen van de stoelen, we maken een cirkel en beginnen met een korte uitleg over wat we vandaag en de rest van het seizoen gaan doen. Daarna lopen we met z'n allen een rondje over de boerderij en maken we kennis met de koeien en de kalveren. Na een welverdiende pauze maken de leerlingen kleine groepjes om zelf aan het werk te gaan. Aan de hand van een keuzerad gaan de leerlingen op onderzoek uit op de boerderij. Zo ontdekken ze vanalles over bijvoorbeeld, de koeien, de kippen, de kalveren, het tanklokaal, de machines en de melkstal. Groepje voor groepje komen de leerlingen bij Hermien voor een nadere kennismaking. Samen praten we over wie de kinderen zijn, wat ze al goed kunnen en wat ze graag nog willen leren. Met behulp van puzzelstukken leggen de kinderen hun eigen persoonlijkheid in elkaar. Na wederom een verdiende pauze en een poding tot slootje springen, worden de stoelen weer opgeruimd en stappen de leerlingen op de fiets voor de tocht terug naar school.

Het was een gezellige, inspirerende en leerzame ochtend. Zoveel enthousiasme, nieuwsgierigheid, vragen, verhalen en genieten. Het gaat vast weer een geweldig seizoen worden.