Dag 2 Bolsterboerderij 2019

Vandaag is de eerste dag dat we "echt" aan het werk gaan op de boerderij. Vol enthousiasme komen de kinderen aanfietsen, de fietsen worden gestald en de stoelen worden van de zolder gehaald. We gaan beginnen met de vaste werkzaamheden, de kalfjes verzorgen, de koeien verzorgen, het kippenhok uitmesten, werken in de tuin en het verzorgen van een lekker lunchgerecht voor de rest van de groep.

Er wordt ontzettend hard gewerkt en tegen 11.15u beginnen we aan onze welverdiende pauze. Na de pauze gaan we rekenen.... Hoe groot is een weiland voor de koeien ? Wat is de lengte, wat is de breedte en wat is dan de omtrek ? Hoeveel prikkeldraad, isolators, palen en handvaten heb je dan nodig en hoeveel gaat dat kosten ? Er wordt druk gemeten (1 stap = 1 meter), gerekend, overlegd en rondgekeken. Uiteindelijk zijn alle leerlingen tot een antwoord gekomen.

In de middagpauze worden we getrakteerd op paprikasoep en/of courgettesoep, heerlijk !! Wanneer alles is opgeruimd, stappen de kinderen op de fiets, om terug naar school te gaan. Het was wederom een fantastische ochtend..... Tot volgende week