Dag 2 op de Bolsterboerderij

Vandaag gaat het gebeuren voor het eerst dit seizoen gaan we "echt" aan het werk. Luid zingend op de fiets kwamen de kinderen enthousiast aan op onze boerderij. We verdelen de groep in 4 groepen die allemaal hun eigen thema krijgen. 

De stal: deze groep gaat direct hard aan het werk. Er worden boxen schoongemaakt en ingestrooid, de melktank wordt gepoetst en de het oude kuilvoer van de jongbeesten wordt opgeruimd.

De kalfjes: deze groep heeft meteen een pittig klusje, er moeten 2 kalfjes worden verplaatst van de afkalfstal naar de veldschuur. Dat betekent hokjes ophalen en klaarzetten, het kalf ophalen en naar de veldschuur laten lopen en dan ook nog het kalf in het hok en het hok vastmaken met touw. Vervolgens moesten natuurlijk ook nog de kalfjes die al in de veldschuur staan worden verzorgd.

De tuin: deze groep is vooral aan het opruimen geweest, zodat we de tuin aan kunnen gaan passen en vanaf volgende week kunnen beginnen met zaaien en planten.

De kookgroep: Deze groep verzorgde voor de rest van de groep een saladabar met witlofsalade, spitskoolsalade en ijsbergslasalade. Er werd gesneden en gemengd en vervolgens werd er nog een lekkere dressing toegevoegd. We hebben er heerlijk van gesmuld.

Na de pauze was het tijd voor een rekenopdracht in de praktijk. Lopend door de wei opmeten wat de omtrek is, hoeveel prikkeldraad en palen je nodig hebt om de wei af te maken en wat dat dan gaat kosten. De uitkomsten varieerden van € 49.000,-  tot € 400,-. Gelukkig ligt het laagste bedrag het dichtst bij de waarheid. De ochtend werd afgesloten met een welverdiende pauze en slootje springen.