Dag 3 (2017) op de Bolsterboerderij

Vandaag is het een speciale dag. De koeien gaan voor het eerst dit seizoen de wei in. Maar voor het zover is, gaan we eerst met zijn allen aan het werk om de wekelijkse klussen te klaren. Er wordt hard gewerkt in tuin, stal en veldschuur. En ondertussen zorgen de kinderen van de kookgroep voor brooddeeg, zodat we straks allemaal een broodje kunnen bakken bij het kampvuur.

Na de pauze beginnen we met een weiwandeling. De kinderen ervaren dan hoe het is om in een wei te lopen. Tijdens de wandeling moeten ze van alles observeren. "Hoe groot is zo'n wei eigenlijk ?", "hoe is de wei afgemaakt, waar drinken de koeien ?", "hoe lang is het gras ?" en "welke onkruiden kom je tegen ?".Tijdens deze wandeling maak ik samen met Max en zijn vader het kampvuur aan, zodat we op tijd kunnen beginnen met bakken. En dan is het zover, vol enthousiasme komen de eerste koeien naar buiten sprinten. Eenmaal in de wei, dansen en springen de koeien in het rond. Zoals ieder jaar is het weer een prachtig gezicht om te zien hoe onze koeien voor het eerst de wei in gaan.

Wanneer alle koeien tevreden in de wei lopen is het de hoogste tijd voor ons kampvuur met zelf gebakken broodjes. Het was een heerlijke ochtend, waarop hard gewerkt is en volop genoten van de Koeiendans 2017.

De Scheerskamp

Hermien van der Aa
Piekenbroek 3
6616 BN Hernen
boerderij@descheerskamp.nl
Mogelijk gemaakt door Webnode