Dag 3 Bolsterboerderij 2019

Vandaag, dag 3 van de Bolsterboerderij, de vaste start van de dag is al aardig bekend bij de leerlingen. Fiets parkeren, sleutel inleveren, hesje in je tas, stoel halen op zolder, kring maken en klaar. 

In de koeienstal wordt de melktank gepoetst, de afkalfstal uitgemest en de pas geboren kalfjes verplaatst. In de veldschuur worden de kalfjes gevoerd, verzorgd en vertroeteld. In de tuin wordt het aardbeienveld onkruidvrij gemaakt, plek gemaakt voor het planten van de klimop, de tuin zaaiklaar gemaakt en het kippenhok wordt uitgemest en schoon gemaakt. In de keuken worden heerlijke brownies gebakken voor de lunch.

Na een welverdiende pauze leggen de leerlingen een circuit van activiteiten af. Er wordt een haag gevlochten van de wilgentenen, die we vorig week zelf hebben gesnoeid. Met behulp van puzzels wordt gekeken waar boer Jos de hele dag mee bezig is en hoe de binnen- en buitenkant van de koe eruit ziet. En tenslotte wordt er samen met boer Jos gekeken naar de samenstelling van de mest van de koeien. Wat blijft er nu uiteindelijk over van al dat eten van de koe nadat het 4 magen en de darmen is gepasseerd.

Het was een leerzame ochtend waarop ontzettend hard gewerkt is.