Dag 4 Bolsterboerderij 2019

Dag 4 alweer, de tijd gaat snel. Vandaag is een bijzondere dag, vandaag staat namelijk "De Koeiendans" op het programma. En dat betekent altijd een beetje feest.

We beginnen echter gewoon met onze vaste werkzaamheden in de stal, de veldschuur, de tuin, het kippenhok en de keuken. Er wordt hard gewerkt en na een uur hard werken is iedereen klaar voor de pauze. Na de pauze gaan de leerlingen een weidewandeling maken in de wei waar straks ook de koeien hun eerste buitendag gaan beleven. Tijdens de wandeling kijken de leerlingen naar dingen als: hoe groot is de wei, hoeveel ruimte heeft ieder koe, wat groeit er nog meer in de wei behalve gras, lopen er nog andere beesten dan koeien in de wei, waar drinken de koeien water, hoe is de wei afgemaakt en hoe lang is het gras. 

Ondertussen wordt op het erf hard gewerkt aan het aansteken van het kampvuur en het klaarleggen van de stokken om brood te kunnen bakken boven het kampvuur. Wanneer de leerlingen terugkomen van de weidewandeling is het eindelijk zover, de koeien gaan voor het eerst dit seizoen naar buiten. Na een prachtige koeiendans gaan we met de kinderen brood bakken rondom het kampvuur en genieten we nog even na van deze heerlijke dag.