Dag 8, Bolsterboerderij 2019

Dag 8 alweer....

We beginnen met de wekelijkse routine van stoelen klaar zetten, groepen verdelen en aan de slag. Net als de voorgaande weken wordt er hard gewerkt en is het bijzonder om te zien hoe iedere leerling zijn of haar plek heeft gevonden op de boerderij. De vieze klusjes worden niet vermeden en de leukste klusjes worden niet ingepikt. Het is een feest om iedere week weer deel uit te maken Bolsterboerderij.

Na de pauze vraag ik de kinderen aan de hand van invulformulieren aan te geven wat ze geleerd hebben op de boerderij, waar ze trots op zijn, wat ze nog willen leren enz. Wat een prachtige antwoorden worden er gegeven en wat een zelfkennis spat er opeens van de bladen af. Natuurlijk vraag ik ook naar hun favoriete koe, favoriete plekje op de boerderij en wat ze het allerleukste vinden om te doen. Al deze formulieren bewaren we goed, om later aan de ouders en verzorgers te kunnen laten zien wat de kinderen bij ons geleerd hebben.

Het was mooi om te zien hoe serieus de leerlingen deze opdracht namen, het was jammer dat zo weinig ouders en verzorgers geïnteresseerd waren in de gegeven antwoorden. Het was stil tijdens de open dag voor familie en vrienden, dat was jammer voor ons, maar vooral voor de leerlingen, die zo trots zijn op wat ze hier geleerd hebben....