Dag 9 op de Bolsterboerderij

Deze week draaien we een speciaal programma, waardoor de vaste onderdelen op stal, bij de kalfjes, in de tuin en in de keuken vervallen. We gaan namelijk vissen en vlotten bouwen. Een heel aantal kinderen heeft een hengel meegebracht evenals meester Roel en meester Arnoud. Op het erf verzamelen we op aanwijzingen van Max materialen om een goed vlot te kunnen bouwen en vervolgens gaan we met zijn allen op weg naar de Leigraaf om te vissen en te varen. Voor kinderen die liever gewoon werken is er de mogelijkheid bij Jos mee te helpen.

De vissers hebben hun hengels zo in het water liggen en kijken de hele ochtend hoopvol naar hun dobbers, maar helaas...

De vlottenbouwers gaan enthousiast en gestructureerd te werk. De leerlingen leren elkaar knopen leggen en verbanden aanbrengen. Er wordt naar elkaar geluisterd, overlegd en samengewerkt. Rond 12.00u is het dan eindelijk zover het vlot is "zee"-waardig. Onder grote belangstelling wordt het vlot te water gelaten en............het drijft fantastisch. Het is zonder twijfel het beste vlot dat we ooit gebouwd hebben.

Door een aantal andere leerlingen wordt hard gewerkt aan het bouwen van een hut, het vangen van kikkers of gewoon het lekker genieten van de natuur. Het was weer een fantastische dag. Nog één week en we zullen alweer afscheid moeten nemen van deze kanjers, jammer.....