Welkom bij de Scheerskamp

De Scheerskamp is een melkveehouderij bedrijf in Hernen. Naast het produceren van melk ontvangen wij op onze boerderij graag leerlingen en studenten om hen kennis te laten maken met het leven op de boerderij, de oorsprong van ons voedselpakket en de invloed van ons bedrijf op het milieu en vice versa. De boerderij is de ideale leeromgeving om vele schoolvakken op een andere manier onder de aandacht te brengen bij leerlingen. Een andere benadering van de vakken biologie, rekenen, taal, aardrijkskunde, geschiedenis en techniek kan voor veel leerlingen handvatten bieden om de stof beter te begrijpen.

Naast het verzorgen van educatie ontvangen wij ook groepen die willen werken aan het verbeteren van hun sociale vaardigheden, het verbeteren van hun zelfbeeld of die aandacht willen besteden aan hun persoonlijke ontwikkeling. Sinds 2010 doen we dit met het project "De Boerderijschool". 

Zou jij zelf graag willen werken op onze boerderij, dan kan dat ook. Wij bieden zinvolle of arbeidsmatige dagbesteding voor mensen met lichte beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Neem eens een kijkje op Dagbesteding op de Scheerskamp. Wij zijn altijd bereid met u in gesprek te gaan over de mogelijkheden.

Wilt u meer weten over de kracht van non-verbale communicatie en tegelijkertijd ontstressen, kom dan eens koeknuffelen op onze boerderij. In een workshop tussen de koeien leert u alles over de reacties die u oproept met uw gedrag en komt u tegelijkertijd  volledig tot rust tegen het heerlijke warme lichaam van de koe. In een persoonlijk gesprek vertellen wij u graag meer over de mogelijkheden. 

Wij zijn ook altijd bereid mee te denken in activiteiten afgestemd op de wensen en doelen van uw groep. U bent in ieder geval van harte welkom op onze boerderij "De Scheerskamp", Piekenbroek 3 te Hernen

de Scheerskamp