Nieuws (in) beeld

Week 8 Bolsterboerderij

Na een pauze van twee weken, ziet u hier het verslag van week 8 van de Bolsterboerderij online

Raapstelen-stamppot

BENODIGDHEDEN

Raapstelen

Aardappelen

Spekblokjes

Zout

Boter

RAAPSTELEN

  • Ga naar de tuin en oogst daar de raapstelen (of koop verse raapstelen in de groentewinkel)
  • Was de raapstelen (2 of 3 keer)
  • Maak de raapstelen droog in de sladroger
  • Snijd de raapstelen in smalle reepjes

AARDAPPELEN

  • Schil de aardappelen
  • Snijd de aardappelen in vieren
  • Was de aardappelen
  • Kook de aardappelen in zout water gaar (± 20 minuten)

SPEKBLOKJES

  • Doe wat boter in de wok
  • Doe de spekblokjes in de pan
  • Bak de spekjes licht bruin
  • Haal de pan van het fornuis

STAMPPOT MAKEN

  • Giet het water van de aardappelen af
  • Stamp de aardappelen door elkaar
  • Voeg beetje bij beetje de rauwe raapstelen toe
  • Stamp het steeds goed door elkaar
  • Voeg melk toe om de stamppot wat smeuïger te maken
  • Houd de spekblokjes apart als niet iedereen varkensvlees mag of wil eten
  • Roer de spekblokjes door de stamppot wanneer wel iedereen varkensvlees wil eten

Italiaans brooddeeg

Benodigdheden:

  • 500 gram bloem
  • 1 zakje gist
  • 6 gr zout
  • 10 gram boter
  • 270 ml water lauwwarm
  • Handje geraspte kaas
  • 1 kleine lepel italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels tomatenpuree

Werkwijze:

Meng de bloem, het zout, de boter, de kaas, de italiaanse kruiden en de tomatenpuree in een beslagkom.

Meng de gist met het water

Kneed het bloemmengsel en het gistpapje tot een mooie gladde bol

Pak de bol in, in huishoudfolie en laat het deeg rijzen/rusten


Rozijnen brooddeeg

Benodigdheden:

  • 500 gram bloem
  • 1 zakje gist
  • 6 gr zout
  • 10 gram boter
  • 270 ml water lauwwarm
  • 100 gram rozijnen

Werkwijze:

Doe de rozijnen in een bak met lauw warm water

Meng de bloem, het zout en de boter in een beslagkom.

Meng de gist met het water

Kneed het bloemmengsel en het gistpapje tot een mooie gladde bol

Meng de rozijnen door het deeg

Pak de bol in, in huishoudfolie en laat het deeg rijzen/rusten


Brooddeeg maken

Benodigdheden:

  • 500 gram bloem
  • 1 zakje gist
  • 6 gr zout
  • 10 gram boter
  • 270 ml water lauwwarm

Werkwijze:

Meng de bloem, het zout en de boter in een beslagkom.

Meng de gist met het water

Kneed het bloemmengsel en het gistpapje tot een mooie gladde bol

Pak de bol in, in huishoudfolie en laat het deeg rijzen/rusten


Week 5 Bolsterboerderij

Bekijk hier het verslag van week 5 van de online Bolsterboerderij

Week 3 Bolsterboerderij

Bekijk hier het verslag van week 3 van de online Bolsterboerderij


Week 2 Bolsterboerderij

Bekijk hier het verslag van week 2 van de online Bolsterboerderij

Week 1 Bolsterboerderij

Bekijk hier het verslag van week 1 van de online Bolsterboerderij

Geen Boerderijlessen

Met het sluiten van de scholen komt er helaas ook een stop op het verzorgen van boerderijlessen. Wij hopen dat de coronavirus maatregelen gaan helpen en we snel weer schoolklassen op onze educatieboerderijen kunnen ontvangen!


Boerderijschool online

Met het sluiten van de scholen kan ook de boerderijschool helaas niet doorgaan. Om de leerlingen toch betrokken te houden bij onze boerderij, plaatsen wij iedere week een filmpje met de gebeurtenissen van de laatste week op onze facebookpagina.

De Scheerskamp in beeld en geluid

Wil je graag een keer rondkijken op de Scheerskamp, zonder direct op bezoek te gaan, klik dan eens op het onderstaande filmpje "Rondkijken bij de boerderij De Scheerskamp Hernen". 

Hieronder zie je verschillende filmpjes, het tweede filmpje gaat over de geboorte van Trui 42, 

De overige filmpjes gaan over activiteiten waar wij een bijdrage aan hebben geleverd. Veel kijkplezier !