Maatschappelijk ondernemen

Dagbesteding op maat

Op onze boerderij bieden wij een kleinschalige dagbesteding aan. Wij bieden een beperkt aantal jongeren de kans mee te werken op onze boerderij. De jongeren helpen, onder leiding van boer Jos, mee met de dagelijkse werkzaamheden.

Naast het meewerken op de boerderij, bieden wij de jongeren ook de gelegenheid eigen activiteiten te ontwikkelen. 

Daarnaast is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei. We gaan samen op zoek naar nieuwe talenten en nieuwe mogelijkheden, afgestemd op de mogelijkheden van de jongeren.

Maatschappelijke betrokkenheid

Wij willen met onze boerderij graag midden in de samenleving staan. Dit doen wij door zoveel mogelijk dwarsverbanden te leggen tussen onze boerderij en de maatschappij. 

Zo kunnen leerlingen op onze boerderij terecht voor maatschappelijke stages, snuffelstages of meeloopdagen voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Ook stellen wij onze boerderij graag open voor mensen die graag een keer een dag mee willen lopen op onze boerderij. Wil je graag een dag tot rust te komen, wil je graag met eigen ogen zien hoe wij dagelijks verse melk produceren of ben je gewoon ge├»nteresseerd in het boerenleven, neem contact met ons op en we kijken samen wat de mogelijkheden zijn. 

Leren communiceren van koeien

Bent u op zoek naar een originele manier, om een team te trainen ? Volg dan een workshop "Leren communiceren van koeien" op de Scheerskamp. In deze workshop besteden we aandacht aan de communicatie tussen koeien, de communicatie tussen koe en mens en vervolgens aan de communicatie tussen mensen. Wilt u met andere ogen leren kijken naar non-verbale communicatie, wilt u zelf ervaren welke reactie uw gedrag oproept bij uw omgeving en wilt u op een ontspannen manier leren kleine veranderingen aan te brengen in uw communicatie, neem dan contact met ons op. Dan kunnen we samen kijken wat de mogelijkheden zijn.

Wij denken graag met jullie mee !!

Mocht je nieuwe idee├źn hebben voor het leggen van maatschappelijke banden met onze boerderij, dan komen wij graag met jou in contact. Wij vinden het leuk, om hierbij buiten de gebaande paden te gaan en hele nieuwe vormen van maatschappelijke betrokkenheid te ontwikkelen. Dus aarzel niet, ga naar onze contactpagina en stuur ons een bericht.